Sensitiviteit. Jouw gave als drijvende kracht.

Als je op deze pagina bent beland, is de kans groot dat je het al hebt opgemerkt: de wereld is wakker aan het worden. Dit awakening proces is al een tijdje bezig en momenteel zitten we in midden in een soort superstorm van energieshifts. En als jij verhoogde sensitiviteit hebt, voel jij dit heel intens.

door Anne Bindels

Concreet gezien betekent dit onder andere dat velen van ons hun intuïtieve gaven aan het ontdekken zijn. En dat is precies wat onze wereld nu hard nodig heeft!

Maar zoals met alle veranderingen, is ook deze niet de makkelijkste. Het kan zelfs voelen als een onmogelijke opgave om je sensitiviteit te gaan zien, ervaren en inzetten voor wat het werkelijk is: een gave.

De afgelopen jaren is er veel meer bewustzijn ontstaan over introversie, hoogsensitiviteit en de laatste tijd ook empaths. Mocht je hier nog niet bekend mee zijn en meer over willen weten, Google is your best friend!

Nu ben ik helemaal niet van de labels en zie ik labelling als een van de oorzaken van chronische mentale ‘problemen’, ik weet ook dat deze labels mij destijds erg geholpen hebben. Door erover te lezen, vond ik ein-de-lijk herkenning, rust en ‘thank god ben ik niet de enige’. En dat was me veel waard, zeker op momenten dat ik het gevoel had dat ik mezelf een beetje verloren was. Tegenwoordig zal ik mezelf niet zo snel labelen als een van die dingen omdat ik het niet nodig vind, maar het kan wel het een en ander verduidelijken voor anderen.

Deze blog is voor iedereen die zich herkent als iemand die emoties van anderen aanvoelt of zelfs inneemt, van jongs af aan heeft gehoord dat wat je ziet, niet klopt, die haarfijn aanvoelt wat er nodig is om iemand op zijn gemak te stellen en die intuïtief Weet. Sensitief is. Als je diep geluk en nederigheid kan voelen om een schijnbaar niets, en meteen daarna de zware pijn waarin de planeet nu verkeert. Als je het gevoel hebt dat je hier eigenlijk niet thuishoort. Het is een spectrum, maar waar je ook zit, jij weet het als je sensitieve gaven hebt.

‘We cannot be more sensitive to pleasure without being more sensitive to pain.’
– Alan Watts

En ik wil dat je weet dat jouw gaven en talenten hard nodig zijn om de pijn in de wereld, die nu aardig op z’n hoogtepunt komt, te verlichten. Zoals ik vaker zeg: the only way out is through, en jij hebt het vermogen om alle zware energieën, emoties, gedachten te transmuteren tot licht.

Dat is waarom je hier bent. Jouw taak is tweeledig:

  • Jij hebt te leren wie je werkelijk bent en wat je gaven voor jou betekenen
  • Jij hebt de taak om je gaven in te zetten in dienst tot iets dat groter is dan jezelf

Let me explain.

De reden dat velen van ons worstelen het het dagelijkse, aardse leven is omdat we diep van binnen niet begrijpen waarom mensen elkaar zoveel pijn, angst, boosheid en verdriet aandoen. Ons rationele brein kan dit wel snappen en heeft er al talloze verhalen over verzonnen, maar onze essentie, onze ziel, is hier niet mee in lijn. In essentie zijn wij namelijk een giga bal van licht en liefde, allemaal met elkaar verbonden.

Als iemand met verhoogde sensitiviteit heb je te leren wie je werkelijk bent en wat jij niet bent. Dit is noodzakelijk om je intuïtieve, empathische talenten vervolgens in te zetten, omdat je ze anders nooit zult erkennen en gebruiken voor wat de bedoeling is. In service van anderen.

Dit kan allerlei vormen hebben. Je hoeft echt geen coach, yoga teacher of reiki master te worden. Misschien is jouw vermogen om de wereld om je heen te vertalen in verf op een doek de manier waarop je mensen helpt. Misschien is het als arts, als advocaat, als meubelmaker, als creatieve ondernemer. Jij verheft je werk tot een hogere service vanwege je gaven, maar alleen als je ze inzet. En daarvoor moet je ze eerst erkennen en er bekend en comfortabel mee raken.

‘I’m here to remind you, and myself, that all your feelings are welcome. All your emotions, your ‘too much-ness’, your intensity. All the parts of you that are deep and dark and challenging and hard.

They are welcome. They are beautiful and true. They are healing and powerful. They are the place from which the light is born. They are the reason you can feel so much love and joy.’

– Stephanie Zamora

Zie dit als een bevestiging van de prachtige, lichte ziel met een heart-centered missie die je bent. Ik zie je. Ik begrijp je. Ik ken je.

Je bent niet alleen en je bent niet gek. Je Weet, je Voelt en je Ziet. En we zijn met steeds meer. Je mag nog veel, veel dieper vertrouwen in jezelf en in wat je hier te doen hebt.

Ik ben er voor je als je dat samen wil doen.

En om je een steuntje in de rug te geven, mocht je het nodig hebben, zijn dit een paar tips voor je om je gaven langzaam meer ruimte te geven om zich te laten ontvouwen:

  • Maak rust een prioriteit.
  • Ga een paar keer per week de natuur in.
  • Schrap de sociale moetjes uit je agenda.
  • Omring je met mensen die je upliften.
  • Vind iemand die jouw pad kent en al bewandeld heeft.
  • Vertrouw op je intuïtie. En handel ernaar.

Lees je dit en denk je: dit gaat over mij?!

Ik connect graag met je. Je kunt me altijd een mailtje sturen op hello@annebindels.nl of me een berichtje sturen op Instagram. Daar deel ik nog veel meer waardevolle content. Let’s do this together!

Liefs,
Anne

Dit is ook iets voor jou: