Waarom ik ga prikken als ik je niet geloof.

Vaak vinden we het lastig om zomaar te vertellen wat ons ten diepste drijft. Het is een stuk gemakkelijker om lekker op de oppervlakte te blijven. Maar ook een stuk saaier. En als je niet durft te gaan staan voor wie je echt bent, kun je je droomleven ook meteen vaarwel zeggen.

door Anne Bindels

Oneindig nieuwsgierig ben ik. Vooral naar wat mensen drijft en waar ze van dromen. Ik vind het leuk om dat wat diep verscholen ligt, naar de oppervlakte te brengen. Als ik je ontmoet (of al 15 jaar ken), als coachee, vriendin of voorbijganger, ontkom je niet aan de vraag wat je wil en wat je belangrijk vindt. De antwoorden op deze vraag zijn extreem veelzeggend.

Vaak geven mensen een uit het hoofd geleerd riedeltje dat ze op elke willekeurige borrel weer herhalen. Ik heb een baan bij advocatenkantoor X / ziekenhuis Y / start-up Z, wil misschien binnenkort een huis gaan kopen met mijn vriend en vind het belangrijk om een gezellig sociaal leven te hebben, te sporten en verder gewoon mijn ding te doen.

Fuck that, denk ik dan. Ik ga een beetje meer prikken, want ik vermoed dat er meer onder zit. ‘Oke, maar waar dróóm je van?’, vraag ik dan. ‘Stel dat je alles al voor elkaar hebt. Geen zorgen meer over geld, je relatie, je vrienden. Waar zou je dan je tijd in stoppen? Wat zou je dan doen, leren of maken?’. Er gaan lichtjes aan in de ogen van mijn coachees. Ik zie een ziel oplichten en stralen!

‘There is only one thing that makes a dream impossible to achieve: the fear of failure.’
– Paulo Coelho

In de dromen van de mensen die ik coach worden bed & breakfasts gestart, groene schoolsystemen opgezet, moestuinen aangelegd, natuurfotografie tentoonstellingen georganiseerd en boeken geschreven. Door mensen die stralen, oneindig lang en tevreden bezig zijn met waar hun hart van overstroomt terwijl ze de wereld mooier maken. Mensen die ‘s ochtends uit hun bed springen omdat ze niet kunnen wachten weer verder te gaan met waar ze zo gepassioneerd mee bezig waren. Die voelen dat ze hun werk niet in waarde van geld kunnen uitdrukken, omdat ze het zelfs gratis zouden doen, als ze het maar op hun manier mogen doen. Die willen leren en creëren, totdat de ‘zin’ over is en gewoon weer iets nieuws en prachtigs op hun pad laten komen.

Vertel eens, ben jij zo iemand?

‘Do not follow where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.’
– Ralph Waldo Emerson

Ik ga je een geheim verklappen: ik weet al dat jij dit bent. Ik vermoed echter ook dat dat deel van jou nog verstopt zit onder heel wat laagjes zorgen, excuses, overtuigingen en angsten. Maar dat betekent niet dat jij het niet in je hebt om het leven te creëren waar jij al dan niet stiekem over mijmert als je op een verloren zomerse zondagmiddag bij je oma in de tuin zit.

Je hoeft van mij echt nog geen 100% garantie op succes aan jezelf te geven. De allereerste stap is eerlijk tegen jezelf zijn over het leven dat je in je allergrootste dromen voor je ziet. En dat koesteren. Houd het maar lekker geheim. Ondertussen voed je je droom door erover te lezen, te schrijven, te denken, te voelen. Dan wordt ‘ie vanzelf groter. Zo groot dat je er op een dag echt niet meer onderuit kan: dan is het tijd om te springen.

En dan ben ik hier voor jou.

Liefs,
Anne

P.S. Ben jij al op dit punt aangekomen of zit je er aardig in de buurt? Dan is de gratis focussessie perfect voor jou om te ontdekken wat er nog nodig is om de sprong te wagen. Of om de helderheid te krijgen over waar je dan wél heen wil. Je plant ‘m hier binnen 1 minuut in. Let op: alléén voor zelfbewuste millennials die de regie over hun leven weer terug willen.